10232019sri
Last updatesri, 23 okt 2019 5pm

Glas Dijaspore

Mitrović na manifestaciji “Rožajsko - bjelopoljsko veče”: U Holandiji pokazujete koliko vam je u srcu Crna Gora

U prethodnom periodu promovisali smo i web aplikaciju za evidenciju dijaspore kojoj se može pristupiti sa sajta Uprave za dijasporu, a preko koje želimo da dobijemo preciznije informacije o broju i strukturi naše dijaspore širom svijeta. Svjesni smo da bez dobrog poznavanja dijaspore, njene strukture i potreba nema ozbiljne politike saradnje i ja se zaista nadam da ćete se i vi odazvati našem pozivu i izdvojiti vrijeme za popunjavanje upitnika koji se sastoji od 27 pitanja, od kojih sva nijesu obavezna, rekao je Mitrović

Foto: Uprava za dijasporu

U okviru radne posjete Holandiji, direktor Uprave za dijasporu, mr Predrag Mitrović, prisustvovao je manifestaciji “Rožajsko - bjelopoljsko veče”, održanoj u Ajndhovenu.

“Manifestacija ‘Rožajsko - bjelopoljsko veče“’, koja vas je u zajedništvu okupila ovdje u Holandiji, pokazuje koliko vam je u srcu Crna Gora i koliko želite da je tu i sačuvate, vrijedno radeći na očuvanju svoje kulture, tradicije i identiteta, a čiji je cilj upravo druženje i okupljanje, kao i razgovor o temama od interesa za dijasporu”, rekao je Mitrović.

Mitrović je upoznao prisutne sa brojnim aktivnostima Uprave za dijasporu kao što su Javni konkurs za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima, “Dani dijaspore-iseljenika” koji su ove godine održani u saradnji sa Opštinom Bar, Ljetnja škola jezika i kulture Crne Gore “Crna Gora moja postojbina” koja se tradicionalno održava na Ivanovim koritima u saradnji sa Zavodom za školstvo, online kurs crnogorskog jezika, kao i konstituisanje drugog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporom-islejenicima, u kojem Holandija ima svog predstavnika.

Među brojnim i značajnim aktivnostima Uprave, Mitrović je izdvojio web aplikaciju o evidenciji iseljenika porijeklom iz Crne Gore, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

“U prethodnom periodu promovisali smo i web aplikaciju za evidenciju dijaspore kojoj se može pristupiti sa sajta Uprave za dijasporu, a preko koje želimo da dobijemo preciznije informacije o broju i strukturi naše dijaspore širom svijeta. Svjesni smo da bez dobrog poznavanja dijaspore, njene strukture i potreba nema ozbiljne politike saradnje i ja se zaista nadam da ćete se i vi odazvati našem pozivu i izdvojiti vrijeme za popunjavanje upitnika koji se sastoji od 27 pitanja, od kojih sva nijesu obavezna”, rekao je Mitrović.

On je istakao da je Uprava za dijasporu prva adresa za sve potrebe i zahtjeve naše dijaspore u nadi da će budući projekti biti proizvod zajedničke saradnje.

“Naša vrata su vam uvijek otvorena, a u Upravi imate partnera za svaku ideju, ali i svaki problem pojedinačni ili kolektivni”, kazao je Mitrović.

Manifestaciju je organizovalo Rožajsko-bjelopoljsko udruženje iz Ajndhovena.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Parni valjak u Njujorku

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...