10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Glas Dijaspore

Đukanović se sastao sa predstavnicima Crnogorske zajednice u Sjevernoj Makedoniji i Saveza iseljenika iz Crne Gore (VIDEO)

Iseljeničke zajednice čine važan most svake saradnje, a naša zajednička obaveza je da te veze sačuvano, istakao je predsjednik, dodajući da je saradnji sa dijasporom dat poseban značaj nakon obnove nezavisnosti sa glavnim zadatkom da njen potencijal stavi u službu razvoja države

Foto: Printscreen

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na kraju posjete Skoplju sastao se sa Borisom Popivodom, predsjednikom Crnogorske zajednice u Sjevernoj Makedoniji, i Medom Balićem, predsjednikom Saveza iseljenika iz Crne Gore.

Razmotrena su aktuelna pitanja u djelovanju dva udruženja, uloga i značaj Savjeta za saradnju sa iseljenicima i pitanja od važnosti za unapređenje položaja Crnogorske zajednice, koja aktivno djeluje u pravcu snaženja veza sa maticom Crnom Gorom uz maksimalnu lojalnost prema Sjevernoj Makedoniji.

Potvrđena je odlična saradnja sa svim makedonskim institucijama.

Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom sa predstavnicima dva naša udruženja koja djeluju u Sjevernoj Makedoniji i zahvalio na njihovom doprinosu jačanju ugleda Crne Gore i ostvarivanju njenih ciljeva.

“Iseljeničke zajednice čine važan most svake saradnje, a naša zajednička obaveza je da te veze sačuvamo”, istakao je predsjednik, dodajući da je saradnji sa dijasporom dat poseban značaj nakon obnove nezavisnosti sa glavnim zadatkom da njen potencijal stavi u službu razvoja države.

Predsjednik je izrazio uvjerenje da će se paralelno sa razvojem zemlje i ekonomskim rastom povećavati i pomoć i podrška matice radu iseljeničkih zajednica. Time će se, uz posebnu pažnju i spremnost na poštovanje različitosti i međusobnu saradnju, jačati uslovi za rad i veze matice i dijaspore.

Zajednički je ocijenjeno da Ambasada Crne Gore u Skoplju ima zapaženu ulogu u radu udruženja, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...