11142019čet
Last updatesri, 13 nov 2019 9pm

Glas Dijaspore

Lijep gest Rama Dabezića iz Čikaga: Rodnom kraju poklonio plac vrijedan 100.000 eura

Ovo je bila moja želja. Razmišljao sam, dogovorio se sa sinovima, tamo smo u Čikagu već dvije decenije, ne koristimo to zemljište, a ono je upravo pored džamijskog groblja. Odlučio sam, iako ga nisam zaradio već su mi ga ostavili preci, da ga predam za proširenje groblja i već sam dao potpis kod notara, rekao je Dabezić

Foto: "Vijesti" (Privatna arhiva)

Ramo Dabezić, Mrkojević koji već 22 godine živi i radi u Čikagu, zavičaju je priredio lijep gest.

On je uvakufio (poklonio) plac od dvije hiljade kvadratnih metara u Dobroj Vodi, odakle potiče, za proširenje seoskog groblja, pišu “Vijesti”.

Prema tržišnim cijenama zemljišta u ovom dijelu Mrkojevića, ovaj poklon vrijedan je oko stotinu hiljada eura.

Međutim, Ramo za "Vijesti" kaže da ovdje uopšte nije bitno koliko košta.

"Ovo je bila moja želja. Razmišljao sam, dogovorio se sa sinovima, tamo smo u Čikagu već dvije decenije, ne koristimo to zemljište, a ono je upravo pored džamijskog groblja. Odlučio sam, iako ga nisam zaradio već su mi ga ostavili preci, da ga predam za proširenje groblja i već sam dao potpis kod notara", rekao je Dabezić.

On u Čikagu radi kao kućni majstor, održava sa kolegama zgradu sa 270 apartmana. 

Stariji sin ima sopstvenu firmu, "Vrelo elektrik", koju je nazvao po izvoru iz Dabezića, a mlađi sin je građevinski inženjer, magistar mostogradnje. 

Ne propušta priliku da svake godine obiđe Mrkojeviće i Bar.

"Vidim da se ovdje mijenja na bolje, Bar se razvija, puno je novih zgrada, prodavnica. Radio sam prije odlaska u SAD dvadeset godina u Luci Bar, a sad se sve promjenilo, mnogo je novih ljudi... Prošetao sam pored Dvorca, samo sam jednog čovjeka prepoznao. Mijenja se Bar, i to na bolje, i to je dobro", smatra Dabezić.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...