09162019pon
Last updatened, 15 sep 2019 9pm

Glas Dijaspore

Mitrović se sastao sa Halilovićem i Latićem: Planirana izrada monografije ZK “Bihor”

Predstavnici Zavičajnog kluba “Bihor” informisali su Mitrovića da to udruženje u Luksemburgu ove godine obilježava deset godina postojanja, tokom kojih su realizovali brojne projekte humanitarnog karaktera i na taj način čuvali najdragocjenije narodne vrijednosti svog zavičaja u Crnoj Gori. U cilju obilježavanja ovog jubileja, organizovaće proslavu u oktobru u Rumenlažu, u Centru za kulturu

Foto: Uprava za dijasporu 

Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović razgovarao je sa predsjednikom i članom Upravnog odbora Zavičajnog kluba “Bihor” iz Luksemburga, Eskom Halilovićem i Edinom Latićem.

Mitrović ih je informisao o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima koji ovih dana stupa na snagu, čime se omogućava samostalnost organa u vršenju svojih poslova.

Predstavnici Zavičajnog kluba “Bihor” informisali su Mitrovića da to udruženje u Luksemburgu ove godine obilježava deset godina postojanja, tokom kojih su realizovali brojne projekte humanitarnog karaktera i na taj način čuvali najdragocjenije narodne vrijednosti svog zavičaja u Crnoj Gori. U cilju obilježavanja ovog jubileja, organizovaće proslavu u oktobru u Rumenlažu, u Centru za kulturu. Takođe, povodom jubileja je planirana izrada i publikovanje monografije Zavičajnog kluba.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, Halilović je istakao da “Bihor” broji oko 300 članova i da je prepoznatljiv po svom radu i velikoj podršci koju pružaju svojim zavičajcima.

Zavičajni klub “Bihor” je preko svog Fonda za razvoj opštine Petnjica donirao i uložio sredstva u izradu putne infrastrukture petnjičkog kraja. Donirali su brojni školski pribor i inventar školama u Petnjici.  

Za cjelokupan human doprinos i zalaganje za prosperitet i razvoj zavičajne opštine, ovo udruženje je ove godine u Petnjici dobilo priznanje za dugogodišnju saradnju, održavanje i podršku za funkcionisanje rada KUD-a “Bihor”, koje postoji već 40 godina. Takođe, dobili su priznanje Opštine Petnjica za saradnju i doprinos različitim aktivnostima u ovom kraju.

Posebno izdvajaju nagradu Uprave za dijasporu za doprinos u oblasti kulture, koju im je uručio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani dijaspore”, u Petnjici, 31. jula 2017.godine. 

Halilović i Latić su istakli uspješnu i dugogodišnju saradnju Zavičajnog kluba sa Upravom za dijasporu, kao glavnom instancom u oblasti saradnje matice sa dijasporom.

Mitrović se zahvalio na posjeti i izrazio spremnost da podrži predstojeće programske aktivnosti ovog udruženja, koje svojim radom zaslužuje svaku podršku i zastupljenost matice.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...