10152019uto
Last updatepon, 14 okt 2019 7pm

Glas Dijaspore

Došla iz Jugoslavije bez ičega, danas nadgleda američki finansijski sistem

Za šeficu FDIC-a imenovana je u junu prošle godine, na predlog američkog predsjednika Donalda Trumpa... Interesantna je činjenica da je njena porodica ostala bez svoje štednje u bankama u bivšoj SFRJ, a da ona danas nadgleda upravo američki bankarski sistem

Foto: Face.ba

Eelena McWilliams danas je finansijski regulator u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno direktorica Federalne korporacije za osiguranje depozita (FDIC).

Riječ je o agenciji koju je osnovao američki Kongres sa ciljem očuvanja stabilnosti i povjerenja u državni finansijski sistem.

Kako piše CNN Business, ona je u SAD došla iz bivše Jugoslavije ranih ‘90-ih, kada je imala 18 godina, sa samo 500 dolara u džepu, koje su njeni roditelji morali da posude.

Tada nisu imali posao, niti bilo kakvu imovinu.  

No, ona je uspjela da se uklopi u američko društvo i dospije na tako visoku poziciju.

Za šeficu FDIC-a imenovana je u junu prošle godine, na predlog američkog predsjednika Donalda Trumpa...

Interesantna je činjenica da je njena porodica ostala bez svoje štednje u bankama u bivšoj SFRJ, a da ona danas nadgleda upravo američki bankarski sistem.

“Njena porodica je bila žrtva propasti bankarskog sustava u Jugoslaviji, dok je zemlja nestajala u ratu”, piše CNN Business.

Ona je pojasnila da njen otac nije mogao podići svoju životnu ušteđevinu iz banke u Beogradu usljed propasti bankarskog sistema.

Za razliku od SAD, banke u Jugoslaviji tada nisu imale osiguranje depozita, navodi američka mreža, prenosi manager.ba.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...