11162019sub
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

Glas Dijaspore

Bećo došao sa drugog kontinenta da upozna zemlju svoje majke

Kroz igru, zabavu, edukativne radionice, brojne obilaske, unapređuju znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore

Bećo Ćubić (Foto: rtcg.me)

Djeca iseljenika porijeklom iz Crne Gore borave na Ivanovim koritima od 20. do 30. jula. Pohađaju ljetnju školu jezika i kulture "Crna Gora moja postojbina".

Kroz igru, zabavu, edukativne radionice, brojne obilaske, unapređuju znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore.

Bećo Ćubić došao je čak sa drugog kontinenta kako bi upoznao zemlju svoje majke. I ranije je dolazio u Crnu Goru, što mu je pomoglo da nauči naš jezik.

Rejna Đaković (Foto: rtcg.me)

“Meni se sviđa ovdje da se igram sa drugarima”, kaže Bećo, koji je došao iz Čikaga.

“Ja volim što sam u Crnoj Gori. Moji roditelji su odavde. I njima je drago što mogu da učim o crnogorskom jeziku i mnogo volim ovaj kamp”, navodi Rejna Đaković iz Albanije.

Lovro Mirković iz Slovenije kaže da je njegova porodica bila srećna kada je krenuo u Crnu Goru.

Ovo je trinaesta škola “Crna Gora moja postojbina”. Tokom trajanja planirane su brojne edukative aktivnosti, ali i izleti, piše rtcg.me.

Lovro Mirković (Foto: rtcg.me)

Ljetnju školu “Crna Gora moja postojbina” organizuju Uprava za dijasporu i Zavod za školstvo.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...