10152019uto
Last updateuto, 15 okt 2019 11am

Glas Dijaspore

“Dijaspora svojoj Crnoj Gori”: Poziv pjevačima iseljenicima da se prijave za takmičenje

U konkurenciji će biti, kako je saopšteno iz NVO “Asocijacija dijaspore Crne Gore”, crnogorska narodna muzika, koja ima za cilj očuvanje tradicije, izvornog stvaralaštva i kulturološkog identiteta naroda iz Crne Gore. Takmičenje će biti održano 25. jula ove godine. Javni poziv traje od 08. juna do 01. jula

NVO “Asocijacija dijaspore Crne Gore” uputila je javni poziv neafirmisanim pjevačima iz dijaspore i iseljenicima iz Crne Gore da se prijave za učešće u takmičarskom dijelu  muzičkog programa “Dijaspora svojoj Crnoj Gori”.

Takmičenje se organizuje u okviru muzičkog programa “Pjevamo ti Crna Goro”.

U konkurenciji će biti, kako je saopšteno iz te NVO, crnogorska narodna muzika, koja ima za cilj očuvanje tradicije, izvornog stvaralaštva i kulturološkog identiteta naroda iz Crne Gore.

Takmičenje će biti održano 25. jula ove godine.

Javni poziv traje od 08. juna do 01. jula.

Komisiju za selekciju prijavljenih kandidata odabraće 20 takmičara do 10. jula i svoju odluku javno objaviti preko elektronskih i štampanih sredstava komunikacije.

Prijave koje budu dostavljene poslije 05. jula Komisija za selekciju neće razmatrati.

Uz prijavu, koja treba da sadrži kraću biografiju, dvije fotografije izvođača i kontakt podatke, kandidati obavezno moraju dostaviti demo snimak kompozicije koju će izvoditi sa orginalnim tonalitetom. Kompozicije sa kojima se kandiduju učesnici moraju biti poznatih autora i već izvođene.

Izvođače u takmičarskom dijelu programa ocjenjivaće stručni žiri, nakon čega će biti proglašena i nagrađena tri najbolja interpretatora, za koje će NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ oobezbijediti nagrade.

Na koncertima prve i druge večeri muzičkog programa „Pjevamo ti Crna Goro” sve kompozicije izvode se uživo, bez plejbeka i matrice, uz pratnju orkestra Šukrije Žutog Serhatlića.

Prijave i demo verziju u mp3 formatu slati na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na adresu NVO “Asocijacija dijaspore Crne Gore”, Ulica Vuka Karadžića 5/2, Podgorica.

Sve informacije mogu se dobiti na brojeve telefona +382 67 015 777, +382 68 373 933, + 382 20 336 320.

Muzički program “Pjevamo ti Crna Goro” organizuje se drugi put zaredom, sa željom inicijatora i organiozatora da postane tradicionalan, a ima za cilj očuvanje izvorne crnogorske muzike kako u Crnoj Gori, tako i u dijaspori. Inicijator i organizator ove manifestacije, ‘Asocijacija dijaspore Crne Gore’, sa radošću poziva zainteresovane umjetnike, izvođače narodnih izvornih pjesama iz dijaspore i iseljenike iz Crne Gore koji žele da učestvuju u ovom muzičkom programu, da se prijave za učešće i svojim talentom daju doprinos očuvanju izvorne crnogorske muzike, što je jedan od činilaca očuvanja pripadnosti državi Crnoj Gori i njene kulturne baštine”, saopšteno je iz te NVO.

Manifestacija će biti održana na Trgu Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Prve večeri je predviđeno takmičarsko, a druge revijalno veče.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...