10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Glas Dijaspore

Delegacija Konsultativnog vijeća za zajednice sa Kosova posjetila Crnu Goru

Povod radne posjete bila je izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i promovisanju prava zajednica i njihovih pripadnika u Republici Kosovo, kao i razmjena informacija sa crnogorskim predstavnicima u cilju upoznavanja sa primjerima dobre prakse i sistemom zaštite prava i sloboda nacionalnih manjina u Crnoj Gori, kojima su prevaziđeni izvjesni problemi manjinskih zajednica

Foto: Uprava za dijasporu

Delegacija Konsultativnog vijeća za zajednice pri Kabinetu predsjednika Republike Kosovo boravila je u radnoj posjeti Crnoj Gori od 17. do 20. juna, a u odvojenim susretima razgovarala sa predstavnicima crnogorskih institucija.

Delegacija je bila u sastavu: predsjedavajući Živojin Ćirković, zamjenik predsjedavajućeg Berhil Šasivari, viši pravni službenik za zajednice u Sekretarijatu Sead Bardhi, viši službenik za komunikaciju Avnija Bahtijari, viši službenik za prevođenje Arber Qafleshi i predstavnik crnogorske nacionalne zajednice u Vijeću Lazar Radulović.

Foto: Uprava za dijasporu

Povod radne posjete bila je izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i promovisanju prava zajednica i njihovih pripadnika u Republici Kosovo, kao i razmjena informacija sa crnogorskim predstavnicima u cilju upoznavanja sa primjerima dobre prakse i sistemom zaštite prava i sloboda nacionalnih manjina u Crnoj Gori, kojima su prevaziđeni izvjesni problemi manjinskih zajednica.

Takođe, bilo je riječi o ustavno-pravnom položaju crnogorske zajednice na Kosovu. Crnogorci na Kosovu nijesu još uvijek priznati kosovskim Ustavom, niti imaju predstavnika u Parlamentu Kosova, zbog čega ne mogu da ostvaruju puna manjinska prava, kao ni da učestvuju u političkim procesima i društvenom životu Kosova, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Foto: Uprava za dijasporu

U ponedjeljak, 17. juna, delegacija je održala sastanak sa ministrom za ljudska i manjinska prava Mehmedom Zenkom. U utorak su se sreli sa predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem u Tivtu, a u srijedu su održali su sastanak sa v.d. direktora Elmirom Kurtagićem i predstavnicima Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, kojem je prisustvovao predsjednik Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić. U četvrtak su imali radni sastanak sa predsjednikom Faikom Nikom i predstavnicima Nacionalnog savjeta Albanaca u Ulcinju. 

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...