09152019ned
Last updatepet, 13 sep 2019 2pm

Glas Dijaspore

Perović, Basara, Radončić, Ivanović, Mijač, Bulajić i KC “Rumija” laureati nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika”, koja će biti održana u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

Foto: Uprava za dijasporu

Prof. dr Milenko Perović, prof. dr Nadežda Basara, Refik Radončić, Duško Ivanović, Kulturni centar “Rumija”, Veselin Mijač i Veljko Bulajić dobitnici su nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Perović je dobio nagradu za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, Basara za doprinos u oblasti nauke, Radončić za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Ivanović za doprinos u oblasti sporta, Kulturni centar “Rumija” za dobročinstvo, Mijač za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, a Bulajić za doprinos u oblasti kulture.

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu, mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Kako je saopšteno na sajtu dijaspore, postojalo je veliko interesovanje za javni poziv što je rezultiralo 51 inicijativom za dodjelu nagrada subjektima, udruženjima i pojedincima.

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika”, koja će biti održana u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...