11222019pet
Last updatepet, 22 nov 2019 4pm

Glas Dijaspore

Perović, Basara, Radončić, Ivanović, Mijač, Bulajić i KC “Rumija” laureati nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika”, koja će biti održana u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

Foto: Uprava za dijasporu

Prof. dr Milenko Perović, prof. dr Nadežda Basara, Refik Radončić, Duško Ivanović, Kulturni centar “Rumija”, Veselin Mijač i Veljko Bulajić dobitnici su nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Perović je dobio nagradu za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, Basara za doprinos u oblasti nauke, Radončić za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Ivanović za doprinos u oblasti sporta, Kulturni centar “Rumija” za dobročinstvo, Mijač za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, a Bulajić za doprinos u oblasti kulture.

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu, mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Kako je saopšteno na sajtu dijaspore, postojalo je veliko interesovanje za javni poziv što je rezultiralo 51 inicijativom za dodjelu nagrada subjektima, udruženjima i pojedincima.

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika”, koja će biti održana u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...