10172019čet
Last updatečet, 17 okt 2019 6pm

Glas Dijaspore

Čikago: Gradonačelnik Podgorice sa iseljenicima razgovarao o saradnji i potencijalima Crne Gore

Gradonačelnik je izrazio poštovanje prema crnogorskim iseljenicima, ocjenjujući da oni svojim odnosom prema poslu i radnim navikama treba da budu uzor svim našim ljudima

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji boravi u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, susreo se u Čikagu sa crnogorskim iseljenicima okupljenim u Kulturnom centru „Rumija”. On je sa njima razgovarao o modelima buduće saradnje i investicionim potencijalima Podgorice i Crne Gore.

Gradonačelnik je predstavio započeti investicioni ciklus u Podgorici, apostrofirajući projekte izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, solarne elektrane, jugozapadne obilaznice, kao i ostalih važnih saobraćajnica, ističući da bez unapređenja infrastrukture nije moguć očekivani ekonomski rast, ni na nivou grada, ni države. Kao interesantne mogućnosti za ulaganje u Podgoricu on je naveo pokretanje različitih vrsta malog i srednjeg biznisa, korišćenje obnovljivih izvora energije, kao i izgradnju šoping molova, s obzirom na sve veću platežnu moć stanovništva.

Gradonačelnik je izrazio poštovanje prema crnogorskim iseljenicima, ocjenjujući da oni svojim odnosom prema poslu i radnim navikama treba da budu uzor svim našim ljudima, saopšteno je iz Opštine Podgorica.

Foto: PG Biro

“Nije više kod nas problem toliko novac, koliko način razmišljanja naših ljudi. Moramo da se mijenjamo da bismo brže napredovali i sustigli ono što je propušteno tokom viševjekovnog zaostajanja za civilizovanim svijetom. Mladoj generaciji moramo da objasnimo da se samo od rada može živjeti. Kada to shvate, mislim da nećemo imati problema, jer je toliko prilika za zaradu u Crnoj Gori”, rekao je Vuković.

On se domaćinima zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, potencirajući značaj dijaspore koja je „prije nego ostali razumjela da Crna Gora treba da bude građanska i nezavisna država”.

Sastanku sa iseljenicima prisustvovao je i Edin Seferović, počasni konzul Crne Gore u američkoj saveznoj državi Ilinois. On je konstatovao da je Podgorica posebno interesantna za ulaganja kao grad koji jednako intenzivno funkcioniše svih 12 mjeseci u godini, iznoseći ocjenu da bi isplative investicije mogle da budu izgradnja studentskih domova i sportskih objekata.

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Vuković boravi u SAD-u na poziv Rama Emanuela, doskorašnjeg gradonačelnika Čikaga i nekadašnjeg šefa kabineta američkog predsjednika Baraka Obame. Emanuel je pozvao gradonačelnika Podgorice da učestvuje u radu Pricker foruma o globalnim gradovima, koji organizuju Savjet Čikaga za međunarodne poslove i list „Fajnenšel tajms”. Forum okuplja lidere iz cijelog svijeta, među kojima 19 gradonačelnika, koji će od 5. do 7. juna razgovarati o brojnim temama važnim za život gradova, kao što su problemi migracione politike, povećanja troškova života i uticaja kulturnog, bezbjednosnog i prirodnog okruženja na urbane centre.

Počasni konzul Seferović ocijenio je da je poziv Vukoviću da učestvuje u radu Pricker foruma, koji se četvrtu godinu zaredom održava u Čikagu, veliko priznanje kako za njega lično, tako i za Podgoricu i Crnu Goru.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...