10152019uto
Last updateuto, 15 okt 2019 11am

Glas Dijaspore

Ljetnja škola jezika i kulture Crne Gore od 20. do 30. jula na Ivanovim koritima

Pravo prijavljivanja imaju djeca uzrasta od devet do 15 godina koja do sada nijesu imala priliku da pohađaju školu. Troškove smještaja i boravka polaznika u Crnoj Gori snose organizatori

Uprava za dijasporu, u saradnji sa Zavodom za školstvo, i ove godine organizuje dvanaestu po redu Ljetnju školu jezika i kulture Crne Gore namijenjenu djeci iseljenika iz Crne Gore.

Škola pod nazivom “Crna Gora moja postojbina” biće održana od 20. do 30. jula 2019. godine u odmaralištu „Lovćen-Bečići”, na Ivanovim koritima.

Pravo prijavljivanja imaju djeca uzrasta od devet do 15 godina koja do sada nijesu imala priliku da pohađaju školu.

Troškove smještaja i boravka polaznika u Crnoj Gori snose organizatori.

Cilj programa je, kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, da djeca i mladi koji žive izvan Crne Gore kroz igru i zabavu unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore.

Program podrazumijeva jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine, kao i dramske i likovne radionice. Važan dio programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore.

Propratni programi su razna sportska i druga takmičenja, viteške igre, izleti na Cetinje, Lovćen i Dolove, muzičke večeri, razgledanje kulturno istorijske baštine i okolnih znamenitih područja, završna svečanost i dodjela diploma.

Odmaralište na Ivanovim koritima “Lovćen-Bečići” nalazi se na 1.270 metara nadmorske visine, u središtu Nacionalnog parka “Lovćen”, udaljeno 14 kilometara od Cetinja.

Odmaralište raspolaže sa 200 kreveta raspoređenih u trokrevetnim i četvorokrevetnim komforno opremljenim sobama. Raspolaže i restoran-salom, kafeterijom, diskotekom, ambulantom i sportskim-višenamjenskim poligonom.

Smjene počinju sa ručkom, a završavaju sa doručkom. Obezbijeđena je zdravstvena zaštita – ljekar.

Stručni kadar koji će izvoditi nastavu, kao i pedagoge koji će animirati i paziti na djecu u slobodno vrijeme, angažovaće Zavod za školstvo Crne Gore.

Broj polaznika ograničen na 60 djece.

Troškove smještaja, ishrane i sve ostale organizacione troškove snosi Uprava za dijasporu. Troškove angažovanja stručnog kadra (nastavnici, profesori, animatori), snosi Zavod za školstvo Crne Gore. Troškove puta do Podgorice u dolasku i od Podgorice u povratku snose roditelji.

Mjesto i tačno vrijeme polaska i povratka biće poznato neposredno prije početka škole.

Djeca koja su već pohađala Ljetnju školu nemaju pravo na prijavu.

Udruženja mogu prijaviti maksimalno tri kandidata za polaznike škole. Ukoliko djecu prijavljuju roditelji, imaju pravo na prijavljivanje najviše dvoje djece.

Uprava za dijasporu zadržava pravo da, zbog ograničenog broja polaznika, izvrši odabir kandidata u skladu sa posebnim kriterijumima koje možete zatražiti na uvid.

Kompletne informacije u vezi prijavljivanja možete pronaći OVDJE.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...