04212019ned
Last updatesub, 20 apr 2019 9pm

 

 

Glas Dijaspore

Popović: Pismo podrške iseljenika protestima u Crnoj Gori je zloupotreba dijaspore

Ne ulazeći u pravo svakog pojedinca ili grupe da slobodno artikuliše svoja politička uvjerenja, smatramo, kao autentično izabrano tijelo crnogorske dijaspore, da potpisnici navedenog pisma podrške nemaju potreban legitimitet da bi se ekskluzivno predstavljali dijasporom, tim prije što je većina potpisnika nepoznata crnogorskom iseljeništvu niti po važećem zakonu može imati status pripadnika dijaspore Crne Gore, rekao je Popović

Dr Nenad Popović

Predsjednik Savjeta za saradnju sa iseljenicima, dr Nenad Popović, reagovao je saopštenjem na pismo podrške pripadnika crnogorske dijaspore aktuelnim protestima u Crnoj Gori.

Njegovo saopštenje Portal Analitika je prenio integralno.

"Dana 28.02.2019. godine u sredstvima javnog informisanja primijetili smo pismo podrške lica koja se predstavljaju dijasporom Crne Gore, a pružaju političku podršku aktuelnim protestima u Crnoj Gori.

Ne ulazeći u pravo svakog pojedinca ili grupe da slobodno artikuliše svoja politička uvjerenja, smatramo, kao autentično izabrano tijelo crnogorske dijaspore, da potpisnici navedenog pisma podrške nemaju potreban legitimitet da bi se ekskluzivno predstavljali dijasporom, tim prije što je većina potpisnika nepoznata crnogorskom iseljeništvu niti po važećem zakonu može imati status pripadnika dijaspore Crne Gore.

Savjet za saradnju sa iseljenicima je jedina referentna adresa koja može da artikuliše stavove i mišljenja naše brojne dijaspore u svijetu, zbog čega ovakve apele mi u dijaspori doživljavamo kao instrumentalizaciju i zloupotrebu riječi dijaspora i masovnosti koja se za nju vezuje, a reklo bi se u cilju lične promocije i zastupanja partikularnih političkih interesa.

Savjet za saradnju za iseljenicima je uvijek bio otvoren za sugestije bilo pojedinaca ili udruženja iz iseljeništva, s tim što, do sada, nijesmo bili u prilici da se upoznamo sa angažmanom potpisnika ovog pisma na pitanjima raznovrsne saradnje matice i dijaspore, pa izražavamo čuđenje da se lica anonimna u udruženjima naše dijaspore predstavljaju kao njeni navodni reprezenti.

Napominjemo da je Savjet za saradnju sa iseljenicima na svojim sjednicama razmatrao i usvojio dokumenta koja se odnose na aktuelne društvene prilike u Crnoj Gori u proteklom periodu, i s tim u vezi iskazao podršku državnoj politici Crne Gore u pogledu intenziviranja procesa evropskih i evroatlantskih integracija kao temeljnih vrijednosti kojima treba da stremi crnogorsko društvo".

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...