11212019čet
Last updatečet, 21 nov 2019 3am

Glas Dijaspore

Luksemburg: Održano književno veče pjesnika iz Bihora Braha Adrovića

Braho Adrović je rekao da je to njegovo “najuspješnije i najtoplije književno veče”, a kako je kazao, imao je veliki broj promocija kako u Crnoj Gori i regionu, tako i širom Evrope

U organizaciji ZK “Bihor” iz Luksemburga, organizovano je književno veče crnogorskog pjesnika porijeklom iz Bihora, Braha Adrovića.

Prostorije Udruženja “Bihor”, gdje je priređena promocija, bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a o Adrovićevom stvaralaštvu govorili su Faiz Softić i Remzija Hajdarpašić.

Prikazan je i kratak filmski prilog TVCG, čiji je autor publicista i književnik iz Crne Gore, Bogić Rakočević.

Hamdija Rastoder pročitao je jednu od Adrovićevih pjesama, a potom se prisutnima obratio predsjednik UO ZK “Bihor”, Esko Halilović, koji je istakao jasno opredjeljenje Udruženja da posebno protažira kulturu kao tradiciju i osnov u kvalitetnu integraciju doseljenika iz Crne Gore u moderno luksemburško društvo.

Moderator večeri bio je predsjednik skupštine ZK “Bihor”, Raif Adrović.

Braho Adrović je rekao da je to njegovo “najuspješnije i najtoplije književno veče”, a kako je kazao, imao je veliki broj promocija kako u Crnoj Gori i regionu, tako i širom Evrope.

Pored onih iz Luksemburga, na promociju su doputovali i iseljenici iz Francuske, Belgije i Njemačke.

Faiz Softić

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...