10242019čet
Last updatesri, 23 okt 2019 7pm

Glas Dijaspore

Novogodišnji prijem u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku: Uvijek na usluzi dijaspori

Pored domaćina, generalnog konzula, ambasadora Željka Stamatovića, konzula Amera Cikotića, vicekonzulke Linde Berišaj, prijemu su prisustvovali ministar prosvjete, dr Damir Šehović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović,  gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, gradonačelnik Bara Dušan Raičević...

"Đe čeljad nijesu bijesna, ni kuća nije tijesna”, kaže narodna poslovica. Baš tako je bilo i u slučaju novogodišnjeg prijema u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku. Iako su prostorije konzulata veoma male, to nije bio problem da u njima stane preko stotinu gostiju.

Pored domaćina, generalnog konzula, ambasadora Željka Stamatovića, konzula Amera Cikotića, vicekonzulke Linde Berišaj, prijemu su prisustvovali ministar prosvjete, dr Damir Šehović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, sekretarka Savjeta za saradnju sa dijasporom Elvira Bekteši, gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, gradonačelnik Bara Dušan Raičević, potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović, kao i brojni drugi naši ugledni iseljnici koji žive i rade u SAD.

 

Generalni konzulat Crne Gore u Njujorku je počeo sa radom u decembru 2006. godine. Tada su se generalni konzul Branko Milić i  konzul Hamdija Hasani potrudili da svi iseljenici generalni konzulat doživljavaju kao svoju kuću. 

Nakon Branka Milića, poziciju generalnog konzula je vršio Zoran Janković, koji je nastavio stopama prethodnika, da bi danas ambasador Stamatović i konzul Cikotić još više uradili na okupljanju dijaspore.

Valja istaći da su osoblja Generalnog konzulata, u bilo koje doba, uvijek izlazila iseljenicima u susret za potrebna dokumenta u hitnim slučajevima, zbog čega su im danas mnogi zahvalni.

Novogodišnji prijem je protekao u prijatnoj atmosferi. Bila je to i prilika da se s gostima iz Crne Gore razmijene mišljena i dogovore određeni projekti, o čemu će Portal Revije Fokus pisati u narednom periodu.

U NASTAVKU MOŽETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE SA NOVOGODIŠNJEG PRIJEMA

 

 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Parni valjak u Njujorku

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...