10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Glas Dijaspore

U Frankfurtu obilježeno 100 godina od rođenja Mihaila Lalića

O životu i djelu Mihaila Lalića govorili su naš književnik koji živi i stvara u dijaspori Saladin Dino Burdžović i  Rifat Stanković, predsjednik Udruženja Monte-Hess

U Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu, 20. decembra 2014. godine Crnogorsko - njemačko Udruženje građana Monte-Hess obilježilo je veliki jubilej - 100 godina od rođenja jednog od najvećih crnogorskih književnika i nesumnjivo najvećeg romansijera, Mihaila Lalića.


O životu i djelu Lalića govorili su naš književnik koji živi i stvara u dijaspori Saladin Dino Burdžović i Rifat Stanković, predsjednik Udruženja Monte-Hess.
Pažnju publike naročito je privuklo prikazivanje originalnog audio snimka na kojem Mihailo Lalić govori o kolašinskom zatvoru.
Prisutnima se obratio i generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Željko Stamatović.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i Miloš Bukilić, novoizabrani predsjednik Saveza crnogorskih asocijacija Njemačke, i Emira Ličina, generalna sekretarka Saveza.

Program je pripremio i vodio Vojo Jestrović, novinar Radio Darmstadta.

Proslava je organizovana u saradnji sa Generalnim konzulatom, a uz podršku povjereništva Matice crnogorske iz Frankfurta.

 

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...