04232018pon
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

Glas Dijaspore

Predstavnici Fondacije Gusinje posjetili Generalni konzulat u Njujorku

Povod posjete bio je potpisivanje Memoranduma o saradnji između ovog Udruženja i Ministarstva prosvjete na realizaciji projekta adaptacije školskih terena JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, a povodom ranije dogovorene donacije i saradnje

Foto: Uprava za dijasporu

Delegacija Udruženja Fondacija Gusinje, koju su činili predsjednik Ibrahim Radončić, koordinator za sport Šefkija Šeka Koljenović i član UO Alen Mrkulić, posjetila je Generalni konzulat Crne Gore u Njujorku i razgovarali sa ambasadorom Željkom Stamatovićem i konzulom Amerom Cikotićem.

Povod posjete bio je potpisivanje Memoranduma o saradnji između ovog Udruženja i Ministarstva prosvjete na realizaciji projekta adaptacije školskih terena JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, a povodom ranije dogovorene donacije i saradnje.

Foto: Uprava za dijasporu

Fondacija Gusinje je za realizaciju ovog pojekta opredijelila 100.000 dolara kojima će rukovoditi Ministarstvo prosvjete zaduženo da, kao partner na projektu, realizuje sve potrebne aktivnosti u cilju izgradnje terena, saopštila je Uprava za dijasporu.

Predstavnici Uduženja najavili su organizaciju još dva donatorska skupa do kraja godine, u cilju prikupljanja dodatnih sredstava za izgradnju školskih terena, ali i realizaciju drugih projekata u Crnoj Gori.

Fondacija Gusinje je aktivno udruženje iseljenika iz Crne Gore, poznato po donacijama i aktivnostima kojima podstiču razvoj rodnog Gusinja i države Crne Gore.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE