11242017pet
Last updatepet, 24 nov 2017 6pm

fast2top

 

Glas Dijaspore

Odlučeno koji će iseljenici i organizacije iseljenika iz Crne Gore dobiti nagrade

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici

Na posljednjem sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika izabrani su dobitnici značajnog priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima, odnosno organizacijama iseljenika.

“Imajući u vidu dugogodišnji angažman i posvećenost u radu predloženih kandidata na planu jačanja saradnje sa matičnom zemljom, izabrani su sljedeći kandidati: Ljubo Dabović (SR Njemačka) - nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti, Zavičajni klub ‘Bihor’ iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada - nagrada za doprinos u oblasti kulture, Vojislav Kovač (Slovenija) - nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Bedri Gul (Turska) - nagrada za unaprjeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, Ćazim Džaferović (SAD) - nagrada za dobročinstvo i Ljubomir Radanović (Belgija) - nagrada za doprinos u oblasti sporta”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici, prenosi portalanalitika.me.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Dragan Mitov Đurović, kao i članovi Selim Lika, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova, Abedin Adžović, predsjednik Gradske opštine Tuzi, Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar, Olivera Vukadinović, v.d. direktora TVCG, i Vera Kirović, predsjednica NVO “Asocijacija za saradnju sa dijasporom”. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

VEČE DIJASPORE 2017

Video dana

VIC NEDELJE

  Toma i WC šolja      
  Toma i WC šolja

  Ide Tomislav Nikolić ulicom i naleti na Cigu. Upita ga:

  “Imas li ti, Cigo, WC?

  “Imam, imam, predsjedniče!”

  Obavi Toma posao i poslije kući priča Dragici:

  “Da vidiš, ženo, WC šolje kod Ciga! Zlatna!”

  Veli mu žena:

  “Daj, Boga ti, ćuti!”

  “E pa ajde da vidiš!”

  Dođu oni i kucaju na vrata, izađe Cigančica i viče:

  Read more...