02242018sub
Last updatesub, 24 feb 2018 9pm

 

Glas Dijaspore

Odlučeno koji će iseljenici i organizacije iseljenika iz Crne Gore dobiti nagrade

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici

Na posljednjem sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika izabrani su dobitnici značajnog priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima, odnosno organizacijama iseljenika.

“Imajući u vidu dugogodišnji angažman i posvećenost u radu predloženih kandidata na planu jačanja saradnje sa matičnom zemljom, izabrani su sljedeći kandidati: Ljubo Dabović (SR Njemačka) - nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti, Zavičajni klub ‘Bihor’ iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada - nagrada za doprinos u oblasti kulture, Vojislav Kovač (Slovenija) - nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Bedri Gul (Turska) - nagrada za unaprjeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, Ćazim Džaferović (SAD) - nagrada za dobročinstvo i Ljubomir Radanović (Belgija) - nagrada za doprinos u oblasti sporta”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici, prenosi portalanalitika.me.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Dragan Mitov Đurović, kao i članovi Selim Lika, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova, Abedin Adžović, predsjednik Gradske opštine Tuzi, Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar, Olivera Vukadinović, v.d. direktora TVCG, i Vera Kirović, predsjednica NVO “Asocijacija za saradnju sa dijasporom”. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...