04242018uto
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

Glas Dijaspore

Odlučeno koji će iseljenici i organizacije iseljenika iz Crne Gore dobiti nagrade

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici

Na posljednjem sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika izabrani su dobitnici značajnog priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima, odnosno organizacijama iseljenika.

“Imajući u vidu dugogodišnji angažman i posvećenost u radu predloženih kandidata na planu jačanja saradnje sa matičnom zemljom, izabrani su sljedeći kandidati: Ljubo Dabović (SR Njemačka) - nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti, Zavičajni klub ‘Bihor’ iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada - nagrada za doprinos u oblasti kulture, Vojislav Kovač (Slovenija) - nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Bedri Gul (Turska) - nagrada za unaprjeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, Ćazim Džaferović (SAD) - nagrada za dobročinstvo i Ljubomir Radanović (Belgija) - nagrada za doprinos u oblasti sporta”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici, prenosi portalanalitika.me.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Dragan Mitov Đurović, kao i članovi Selim Lika, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova, Abedin Adžović, predsjednik Gradske opštine Tuzi, Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar, Olivera Vukadinović, v.d. direktora TVCG, i Vera Kirović, predsjednica NVO “Asocijacija za saradnju sa dijasporom”. 

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE