09192017uto
Last updateuto, 19 sep 2017 2pm

fast2top

 

Glas Dijaspore

Odlučeno koji će iseljenici i organizacije iseljenika iz Crne Gore dobiti nagrade

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici

Na posljednjem sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika izabrani su dobitnici značajnog priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima, odnosno organizacijama iseljenika.

“Imajući u vidu dugogodišnji angažman i posvećenost u radu predloženih kandidata na planu jačanja saradnje sa matičnom zemljom, izabrani su sljedeći kandidati: Ljubo Dabović (SR Njemačka) - nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti, Zavičajni klub ‘Bihor’ iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada - nagrada za doprinos u oblasti kulture, Vojislav Kovač (Slovenija) - nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Bedri Gul (Turska) - nagrada za unaprjeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, Ćazim Džaferović (SAD) - nagrada za dobročinstvo i Ljubomir Radanović (Belgija) - nagrada za doprinos u oblasti sporta”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu uputilo je čestitke svim dobitnicima nagrada koje će uručiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani iseljenika”, koja će 31. jula biti održana u Petnjici, prenosi portalanalitika.me.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Dragan Mitov Đurović, kao i članovi Selim Lika, v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova, Abedin Adžović, predsjednik Gradske opštine Tuzi, Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar, Olivera Vukadinović, v.d. direktora TVCG, i Vera Kirović, predsjednica NVO “Asocijacija za saradnju sa dijasporom”. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

Currency ConverterVIC NEDELJE

  Kako doživjeti stotu      
  Kako doživjeti stotu

  Jedna žena traži nešto po dnevnom boravku. Nakon pola sata, vidljivo nervozna, obraća se svom suprugu koji čita novine:

  - Dragi, da li si vidio moju knjigu?

  - Koji je naslov?

  - "Kako doživjeti stotu"

  - Ah da, sada se sjećam. Jučer sam je bacio u smeće.

  - Ali zašto?

  Read more...