03182018ned
Last updatened, 18 mar 2018 2pm

 

Glas Dijaspore

Emira M. Ličina i predsjednica njemačke opštine: Postoji mogućnost bratimljenja Bijelog Polja i Kelna

Ukoliko bude interesovanja, postoji mogućnost bratimljenja Bijelog Polja i Kelna, a moguće i nekog drugog grada iz Crne Gore. To je na Facebook stranici Udruženje Monte Köln objavljeno nakon jučerašnjeg prijema koji je predsjednica opštine Keln, Henriette Reker, organizovala povodom Dana žena

Sa jučerašnjeg prijema (Foto: Facebook)

Predsjednica opštine Keln, Henriette Reker, i Emira M. Ličina iz Udruženja “MONE KOLN” e.V, dogovorile su susret na kojem će razgovarati o mogućnostima šire saradnje između gradova iz Crne Gore i Kelna.

Ukoliko bude interesovanja, postoji mogućnost bratimljenja Bijelog Polja i Kelna, a moguće i nekog drugog grada iz Crne Gore.

To je na Facebook stranici Udruženje Monte Köln objavljeno nakon jučerašnjeg prijema koji je Henriette Reker organizovala povodom Dana žena.

Prijemu su prisustvovali visoki gosti iz svijeta politike, kulture, kao i predstavnici brojnh institucija i njihovi saradnici.

Na poziv predsjednice Reker, prijemu je prisustvovala Ličina, koja je pozvana u svojstvu predstavnika iz oblasti integracija u Kelnu i kao predsjednica Odbora za ravnopravnost polova Savjeta za saradnju sa iseljenicima Uprave za dijasporu u Vladi Crne Gore.

“U sklopu prijema organizovano je i predstavljanje oko pedeset organizacija, sa mogućnošću umrežavanja i uspostavljanja saradnje. Ličina je upoznala neke od njih, imajući pritom u vidu činjenicu da Odbor na čijem je čelu djeluje izvan granica Njemačke, pa samim tim i saradnici moraju biti oni koji pružaju mogućnost internacionalne saradnje. Dogovoreno je nekoliko susreta na kojima će biti razmotrene mogućnosti za zajedničke projekte. Želja za tom vrstom saradnje postoji s obje strane, pa se u narednom periodu očekuju konkretnije aktivnosti.

Na skupu je bilo riječi o avnopravnosti polova, a na tu temu je govorila Dagmar Dahmen, šefica Zavoda za ravnopravnost polova i predstavnica Zavoda za javni red grada Kelna.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...