07032020pet
Last updatepet, 03 jul 2020 4pm

Glas Dijaspore

Crnogorska zastava vijorila na vrhovima Golice i Stenar u Sloveniji u čast 21. maja

Crnogorsku zastavu su tog dana na vrh Golice razvili predsjednik KŠD „Montenegro“ Šeki Agović, koji je bio i inicijator ovog događaja, predsjednik Saveza crnogorskih društava Veselin Lakić, predsjednik CD „Montenegro“ Ljubljana Nenad Martinović, predsjednik Društva crnogorsko slovenačkog prijateljstva Velimir Bijelić i članovi KŠD „Montenegro – Bihor“ Neima Ajdarpašić Agović, Hakija Alibašić, Sefadin – Seka Adrović i Mehdija Šabotić

Foto: Uprava za dijasporu

Kulturno – sportsko društvo „Montenegro – Bihor“ iz Jesenica u Sloveniji je, 23. maja, u čast Dana nezavisnosti Crne Gore, organizovalo izlet na planinski vijenac Karavanke, na vrh Golice visok 1.836 metara.

Crnogorsku zastavu su tog dana na vrh Golice razvili predsjednik KŠD „Montenegro“ Šeki Agović, koji je bio i inicijator ovog događaja, predsjednik Saveza crnogorskih društava Veselin Lakić, predsjednik CD „Montenegro“ Ljubljana Nenad Martinović, predsjednik Društva crnogorsko slovenačkog prijateljstva Velimir Bijelić i članovi KŠD „Montenegro – Bihor“ Neima Ajdarpašić Agović, Hakija Alibašić, Sefadin – Seka Adrović i Mehdija Šabotić.

Predstavnici udruženja crnogorske dijaspore iz Slovenije ovim su gestom još jednom pokazali ljubav prema matici i potvrdili da dijasporu i Crnu Goru vežu neraskidive niti zasnovane na čuvanju tradicije, kulture i istorije Crne Gore.

Dva dana ranije, 21. maja, na Dan nezavisnosti, Šeki Agović, koji je i alpinista, se popeo na jedan od najvećih vrhova Juliskih Alpa, Stenar, na 2.501 mnv, gdje je razvio crnogorsku zastavu, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE