09242020čet
Last updatečet, 24 sep 2020 4pm

Glas Dijaspore

Crnogorsko kulturno društvo Toronto čestita građanima Crne Gore Dan nezavisnosti

Društvo je osnovano 1971. godine. Istinski je ambasador Crne Gore u Kanadi, pravi most prijateljstva između Kanade i Crne Gore

Crna Gora 21. maja slavi 14 godina od obnove nezavisnosti, a čestitka građanima tim povodom stigla je od Crnogorskog kulturnog društva “Toronto” iz Kanade.

Društvo je osnovano 1971. godine. Istinski je ambasador Crne Gore u Kanadi, pravi most prijateljstva između Kanade i Crne Gore. 

To je najstarije društvo crnogorskih iseljenika u Kanadi. Godinama je čuvalo crnogorski nacionalani identitet i osobenost, promovišući najljepše vrijednosti crnogorskog naroda, Crnogorsku pravoslavnu crkvu, crnogorski jezik, kao i multietničku i multivjersku Crnu Goru.

Sve vrijeme djelovanja Crnogorsko kulturno društvo je širilo ljubav, pomagalo sve napredne i procrnogorske pokrete u svijetu i u Crnoj Gori... Svi iseljenici iz Crne Gore su i veliki dužnici svoje očevine, pa je njihovo učešće u promovisanju ili pomaganju svoje grude - jedna od najuzvišenijih ljudskih vrlina i potreba. Jer, sreća Crne Gore je i njihova sreća!

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE