01282021čet
Last updatesri, 27 jan 2021 2pm

Hit priča iz Srbije: Brana i Velika su jedini stanovnici sela, dijeli ih ograda, a ne komuniciraju (VIDEO)

Ne! Ni na grob je neću, razumiješ! Tolko sam je voljela, bez nju nisam mogla kafu da popijem, ali mi je sve do ovde došla, rekla je Brana ljutito novinaru O2 televizije

Beana Stajković (Foto: Printscreen/O2)

Iako svi hvale ljepotu planina u Srbiji, rijetko ko se usuđuje da provode život u nekom od planinskih sela Srbije, te se zbog toga može vidjeti sve više praznih kuća i zapuštenih domaćinstava. Jedno takvo, Brođanci kod Grdelice, danas broji dva stanovnika, koja vjerovali ili ne, ne pričaju međusobno.

Velika Stojković (87) i Brana Stajković (89), dvije vitalne bake iz sela Brođani, mjesta do kojeg se mahom stiže samo pješke i to nakon dužeg pješačenja, žale se na to da ih samoća ubija. I to ne bi bilo ništa čudno da njih dvije nisu jedine žive osobe u selu i komšiinice koje dijeli samo jedna drvena ograda, ali one ne pričaju jedna sa drugom i to već pola godine.

Kako kažu, čitav život su sve zajedno radile, jele, pile kafu, družile se, a svemu je došao kraj kada je Branin suprug preminuo prije šest meseci, Razlog svađe, ipak, nisu navele.

Velika Stojković (Foto: Printscreen/O2)

 “Ne! Ni na grob je neću, razumiješ! Tolko sam je voljela, bez nju nisam mogla kafu da popijem, ali mi je sve do ovde došla”, rekla je Brana ljutito novinaru O2 televizije, prenosi “Blic”.

Velika je to potvrdila, uz riječi da su jedna za drugu uvijek bile tu, i to više od sedam decenija, koliko su već dijelile dobro i zlo, te i da su nakon smrti Braninog supruga bile upućene jedna na drugu. Ipak, to je bilo kratkog daha.

Na pitanje da li je teško sam živjeti na planini, obje potvrđuju da jeste.

“Bolesti lako izliječiš, sa lijekovima, a samoća ništa. Samoća prima samo jad”, dodala je Brana.

Sa druge strane, na isto pitanje Velika je rekla da, ipak, ima društvo.

Priču o njima pogledajte u PRILOGU O2 televizije.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE