10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Specijalnim kliještima “ujedali” sami sebe, pa od opštine dobili milionske odštete

Otkriveno je više osoba koje su, specijalno podešenim kliještima, samo sebi nanijeli povredu nalik ujedu psa. Ovo simuliranje su ponovili u više opština, a sudovi su, uz pomoć vještih advokata i adekvatne provjere, odštetu iz budžeta grada dijelili šakom i kapom

Istražujući fenomen neuobičajeno velikog broja ujeda pasa lutalica u malenoj opštini Odžaci, koja je prošle godine na ime odštete “žrtvama” isplatila čak 18 miliona dinara iz budžeta, policija je došla do nevjerovatnog otkrića zbog koje će posla biti i za istražne organe.

Otkriveno je više osoba koje su, specijalno podešenim kliještima, samo sebi nanijeli povredu nalik ujedu psa. Ovo simuliranje su ponovili u više opština, a sudovi su, uz pomoć vještih advokata i adekvatne provjere, odštetu iz budžeta grada dijelili šakom i kapom.

U opštini Odžaci su, kako prenosi RTS, umjesto predviđenih deset miliona dinara odšetete, po sudskim presudama morali da isplate osam miliona dinara više.

“Policija je otkrila osobe koje su išle od grada do grada i prijavljivale ujed, koji je zapravo bio ‘ujed’ kliješta. Bio je to signal da nešto nije normalno, pa su prevaranti ubrzo otkriveni”, rekli su zvaničnici te opštine, prenosi portal espreso.rs.

O ovakvim i sličnim zlouptrebama simulacije ujeda govori se sve glasnije kao o organizovanom kriminalu, koji je prisutan u gotovo cijeloj Srbiji.

“Radi se o svojevrsnom biznisu koji su napravile neke grupe ljudi u sprezi sa određenim advokatskim kancelarijama, što bi moglo da bude i predmet određenih istražnih radnji”, upozorava Sima Vuković iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Prema iznijetim podacima, u 80 odsto slučajeva zaista se radilo o ujedima pasa koji su uglavnom bili kućni ljubimci. Zato će se ubuduće voditi računa o tome da li su svi psi koji imaju vlasnika čipovani, kako bi se kaznili neodgovorni vlasnici koji su psa ostavili na ulici.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...